Reis 18 juni 2016.

Ook dit jaar hadden we opnieuw een mooie dagreis. Dit keer bezochten we op zaterdag 18 juni de streek van het Pajottenland.
Dagindeling:
8 u start op het marktplein in Zarren.
We reden met de bus naar het Pajottenland en land van Gooik. We begonnen in Sint Pietersleeuw met het bezoek aan de wondermooie rozentuin van Coloma dit o.l.v. twee gidsen. Het domein biedt ons, naast een aanbod van 3000 rozenvariëteiten, ook nog een ruim gamma aan van oude soorten fruitbomen. Het is de mooiste rozentuin van België met prachtige variaties uit veel verschillende landen. Dat moet je gezien hebben !!!
Ons middagmaal werd geserveerd in Vlezenbeek. Een heerlijk “buffet van Gaasbeek” met achteraf koffie en een Lindemans geuze of kriek het smaakte lekker!!!
14 u bezoek aan de tuin rond het kasteel van Gaasbeek. Deze museumtuin biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak zeldzame fruit-en groentesoorten, gekoppeld aan diverse snoeivormen. De tuin omvat ook de vroeg-barokke ‘ Franse tuin’ en een panoramisch zicht op het kasteel.
Daarna bezoek aan de basiliek van Koekelberg. Het is een meesterwerk van ‘Art Deco’. De basiliek is gebouwd van 1905 tot 1951. Onbekend, maar je krijgt een mooi beeld van het geheel tijdens ons bezoek.
Daarna avondmaal (kip aan ’t spit met een drank) in het restaurant van de basiliek .
20 u terug in Zarren.
Bekijk hier de foto’s met dank aan de fotografen o.a. Freddy.