Uitstap 14 september!

Uitstap op 14 september, Om 14 u werden we verwacht in het ’t kapelhof Zuidlindestraat 9 Heuvelland. Dit is een champignonkwekerij  waar ze heerlijke oesterzwammen kweken. We kregen eerst een deskundige uitleg gegeven door de zoon. Daarna een film over het broed dat in de labo’s voorbereid wordt, de bewerkingen van de balen stro waar de champignons dan op gekweekt worden,  en de hele cyclus van de champignons. Een rondleiding daarna door de verschillende stadia van de kweek. Iedereen nam 500 gram oesterzwammen mee naar huis. Morgen zullen die lekker smaken. Daarna was er nog tijd voor een tussenstop met een drankje. We vertrokken dan naar het gekende wijngoed van de Monteberg 8 km verder. We kregen eerst de uitleg hoe de wijn gemaakt wordt en hoe de verschillende soorten tot stand komen. We gingen samen naar de wijngaard, jammer het was wel heel nat vandaag. Daarna bekeken we een film over de activiteiten op het wijngoed. Van aanplant en snoei tot oogst en verwerking. En dan proeven, eerst een fris pittig wijntje, nadien een zoete aperitief of digestief-wijn samen met een lekkere praline gemaakt met een bij de wijn passende crèmevulling. De foto’s kun je hier bekijken onder de rubriek foto’s  Uitstap 14.09.2013 

Piet en Carine Gotelaere hadden zo’n baal aangekocht en ziehier het resultaat na een week: bekijk hier de foto’s van de oesterzwammen

Ook Alain en Liliane Maddelein hadden een baal aangekocht en ziehier ook hun resultaat: bekijk hier hun foto’s van de oesterzwammen (2)

Bekijk de derde foto van Alain en Liliane deze is gemaakt van de derde vlucht d.w.z. de derde keer dat ze terug nieuwe champignons hebben. En de knopjes komen al weer tevoorschijn van de vierde vlucht. 

1 gedachte op “Uitstap 14 september!

  1. Proficiat Carine en Piet met zo’n knallen van oesterzwammen.
    Jullie zijn echte Volks-tuinders.En hebben ze lekker gesmaakt?

Reacties zijn gesloten.